Predstavnici Gradskog odbora SNSD-a Prijedor i privrednici iz ovog grada posjetili su danas Osnovnu školu /OŠ/ “Dositej Obradović” i uvjerili se o stanju podova u njenim učionicama i opasnosti da se učenici povrijede, te najavili da će ovaj problem uskoro biti riješen.
Ovo obećanje posebno je obradovalo rukovodstvo i zaposlene u ovoj obrazovnoj ustanovi jer su postojeći podovi stari i dotrajali, a direktor ove škole Gina Gruban je u ime svih zahvalila za najavljenu donaciju.

“Učenici mogu da se povrijede, a podovi se ne mogu ni održavati kako treba”, izjavila je Grubanova.

Grubanova se za pomoć obratila Šumskom gazdinstvu u Prijedoru, nakon čega je direktor tog gazdinstva Saša Bursać razgovarao sa pojedinim privrednicima i odbornicima u lokalnom parlamentu, koji su obećali donaciju.

Bursać, koji je i predsjednik prijedorskog Gradskog odbora SNSD-a smatra da bi slične akcije trebale biti realizovane i u drugim obrazovnim ustanovama koje se ne mogu pohvaliti dobrim uslovima rada.

“Pozivam direktore osnovnih i srednjih škola da se jave za ovakve probleme. Vidjeli smo da ovdje ima problema i sa mokrim čvorovima, a sada kada imamo problem sa ovim virusom, mokre čvorove ne bi trebali dovoditi u pitanje. To treba da bude funkcionalno”, izjavio je Bursać.

Šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Prijedora Dalibor Pavlović ocijenio je da je u proteklom periodu previše sredstava utrošeno za sanaciju škole u Rasavcima i da je taj novac mogao biti raspodijeljen na druge škole.

“U narednom periodu moramo zajedno naći način da odredimo prioritete i da se ne dešavaju ovakve stvari. Nemamo novca za bacanje i težićemo da se svaka KM utroši tamo gdje je neophodno”, poručio je Pavlović.

Osnovnu školu “Dositej Obradović” pohađa 670 učenika, od kojih 450 u centralnoj školi.

Agencije