U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će preovladavati oblačno vrijeme, mjestimično s kišom, a na planinama je moguć slab snijeg, dok se uveče očekuje zahlađenje.

Tokom dana padaće slaba do umjerena kiša, a pljuskovi se očekuju krajnjem jugu, gdje je moguća i grmljavina, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Uveče će doći od zahlađenja, pa se naredne noći očekuje snijeg u centralnom planinskom pojasu.

Najviša dnevna temperatura od četiri do 10, na sjeveru do 13, a na planinama od jedan stepen.

Duvaće slab do umjeren promjenjiv vjetar, poslije podne slab sjeverni, a uveče na jugu slaba bura.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros pada kiša, a u planinskim predjelima susnježica ili snijeg.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Bjelašnica minus četiri, Ivan Sedlo nula, Sokolac, Han Pijesak i Čemerno jedan, Rudo dva, Višegrad, Kalinovik, Mrakovica, Livno i Sarajevo tri, Mrkonjić Grad, Šipovo, Gacko i Bugojno četiri, Ribnik i Srebrenica pet, Bihać, Gradačac, Grude i Mostar šest, Novi Grad, Srbac, Sanski Most, Široki Brijeg i Tuzla sedam, Banjaluka, Bijeljina, Bileća, Doboj, Prijedor i Zvornik osam, a Neum i Trebinje devet stepeni Celzijusa.

Najviše padavina u protekla 24 časa zabilježeno je na Ivan Sedlu – 46 litara po metru kvadratnom. U Doboj je palo 28 litara kiše po metru kvadratnom, u Mostaru 26, u Bileći 23, u Gradačcu 19, u Tuzli, Sarajevu i na Čemernu 18, u Gacku 17, u Bugojnu 15, Bijeljina, u Livnu i Bihaću 14, u Trebinju 11, u Mrkonjić Gradu, Šipovu i u Neumu osam, u Banjaluci sedam, u Ribniku šest, u Zvorniku pet, na Mrakovic i na Sokocu četiri, a u Srpcu, na Han Pijesku, na Bjelašnici i u Sanskom Mostu tri litra po metru kvadratnom.

Srpskainfo