Nekadašnji funkcioner finskih socijaldemokrata Pirko Turpeinen izjavila je da je nad Srbima u prošlom vijeku izvršen genocid, a da je razaranje Jugoslavije od članica NATO i SAD najveći međunarodni zločin u Evropi od Drugog svjetskog rata.

Ova finska političarka, koja je radila i kao stručni saradnik u Komisiji za ispitivanje torture i kršenja ljudskih prava Savjeta Evrope, rekla je da su demonizacija i optužbe protiv Srba za ratne zločine u vrijeme raspada Jugoslavije dio kampanje velikih sila s ciljem opravdavanja njihovih osvajačkih i globalističkih ciljeva.

“Propaganda osvajača i dalje dominira u zapadnim medijima. Ali istina o stradanju Srba na prostoru Balkanu će kad-tad isplivati na površinu”, rekla je Turpeinenova.

Ona je poručila da Srbi nikada ne smiju da povjeruju u ono što im nameću, već moraju ostati vjerni svom sjećanju.

Turpeinenova je, između ostalog, navela i da se bivši američki predsjednik Bil Klinton uz pomoć džihadista sa Bliskog istoka borio protiv Srba, naoružavao i finansirao hrvatsku i muslimansku vojsku tokom posljednjeg rata u bivšoj Jugoslaviji.

“Jedan od ciljeva je bio stvaranje čiste Hrvatske, ali i pravljenje islamskog kalifata u BiH, o kojem je u svojoj knjizi pisao i Alija Izetbegović”, rekla je Turpeinenova.

Ona smatra da je simptomatično što se i danas iz EU ne mogu čuti osude zbog fašističkih simbola i stavova prisutnih u dijelu hrvatske javnosti.

Turpeinenova je istakla da zapadne sile, uključujući se u rješavanje problema na Kosmetu, pokušavaju prikriti zločine koji su počinili, te se predstaviti kao nekakvi spasioci, a ne osvajači.

“Iza svega se kriju i interesi krupnog kapitala. Cilj SAD je bio da na Kosmetu preuzmu infrastrukturu i privatizuju vrijednu imovinu. Sve je to urađeno nakon NATO okupacije i ‘legalizacije’ tog čina od UN i EU. Sve ono što se desilo na Kosovu je sramota za čovječanstvo”, rekla je Turpeinen.

Ona je podsjetila da su Srbi, Jevreji i Romi tokom Drugog svjetskog rata bili smješteni u 17 koncentracionih logora, te da je Jasenovac bio drugi najveći logor u Evropi poslije Aušvica.

“Tada je fizički nestanak Srba i njihovo pokrštavanje u katolike bio glavni cilj Hrvata i nacista”, istakla je Turpeinen.

Ona je dodala da je Haški tribunal ilegalni politički sud i klasično izrugivanje pravu, te da su tužioci i sudije sarađivali da bi osuđivali i na stub srama postavljali osobe koje imaju visoku moralnu i psihološku snagu u srpskom narodu.

“Haški tribunal je uglavnom sudio i presuđivao Srbima, onima koji su bili protiv uništavanja Jugoslavije, anticivilizacijskog bombardovanja, okupacije i proglašenja nezavisnosti Kosova. S druge strane, ratnim zločincima Naseru Oriću i Ramušu Haradinaju nije suđeno. Ante Gotovina je oslobođen“, podsjetila je Turpeinenova.

Ona je ocijenila da general Ratko Mladić nikada nije bio “balkanski kasapin”, kako ga je Hag predstavio, već hrabra osoba koja se borila da odbrani svoj narod od novih njemačkih aspiracija na Balkanu.

“Smatram ga dopadljivom osobom sa visokim moralnim standardima. Vrlo je inteligentan i uvijek je bio svjestan onoga šta se oko njega dešava. Shvatio je zloćudne planove SAD i NATO”, zaključila je Turpeinenova.

Izvor: Glas Srpske