Narko karteli i dileri švercuju drogu, posebno kokain i herion, na različite načine, ali ovo što ćete sada videti prevazilazi i najluđe zamisli

Koakin je otkriven u svežem avokadu, a kako je ubačen u voće nikom nije jasno! Pretpostavlja se da je droga ubačena pre nego što je avokado sazreo!

Ipak, i pored ovog za sada neviđenog sakrivanja droge, pošiljka je otkrivena! Realno, ovo je bilo moguće otkriti samo na osnovu precizune dojave! Kolika je vrednost zaplenjenih narkotika nije objavljeno!

Policija odavno posebnu pažnju obraća na pošiljke koje stižu iz Južne Amerike. Tako je koakin pronalažen “uvaljan” i u sušene biljke, a heroin spakovan umesto nakita.

I u Srbiji je, podsetimo, pre nekoliko godina kontrolom pošiljke pristigle iz Perua u jednu beogradsku poštu otkriven kokain upakovan u sušeno voće. 

Pošto je paket bio sumnjiv, carinici su ga detaljno pregledali i otkrili da su se sa sušenim voćem koje je bilo spakovano u fabrički upakovane kesice, nalazile i 126 kuglice kokaina, uvaljane u susam, koji je korišćen kao plastični kontejner za drogu.

U jednoj niškoj pošti u paketu pristiglom iz Holandije otkriveni su pelceri halucinogene biljke “salvie divinorum”, jedne vrste žalfije, čija je distribucija zabranjena u Srbiji, ali ne i u Holandiji. Koren biljke je bio potopljen u tečnost koja sadrži neophodne hranljive sastojke, pa je ostala vitalna i nakon dužeg transporta u poštanskoj pošiljci. 

Da se droga prenosi na razne načine dokaz su i tzv. mule, osobe koje gutaju paketiće sa narkoticima. Na beogradskom aerodromu pao je  srpski državljanin sa stomakom punim paketićima kokaina. On je u Mozambiku progutao oko pola kilograma kokaina koji je pokušao da tako prošvercuje u Srbiju. Otkriven je pošto je stavljen na rendgen.

Izvor: Informer.rs