Fudbaleri Krupe pobijedili su Rudar iz Prijedora rezultatom 2:0 u derbi meču 15. kola Prve lige Republike Srpske. Oba pogotka za domaći tim postigao je Jovo Lukić u 48. i 70. minutu.

Prvi su zaprijetili fudbaleri gosti. Poslije kornera sa lijeve strane lopta se odbila do Rastoke koji je šutirao sa nekih 14 metara ali je lopta otišla preko gola. Samo dva minuta kasnije Kerim Palić je odlično šutirao sa više od 20 metara ali je golman Rudara Kenan Topolović bio na mjestu.

U 13 minutu domaći su ponovo u šansi, sjajan pas poslao je Dujaković prema Lukiću, ovaj drugi odlično je primio loptu, ušao u šesnesterac ai je njegov udarac zaustavio Topolovć. U 22. minutu priliku je imao Rudar preko Pekije koji je šutairao glavom nakon kornera ali je Kolak na mjestu. Istakao se golman Krupe i u 30. minutu. Odličnu akciju izveli su fudbaeri Rudara, a Zekanović se ubacio po lijevoj strani, dobio odličan pas, dobro šutirao ali je golman krupe zaustavio njegov udarac.

U 33. u dobroj situaciji bilo je Adonis Bilal, šutirao je, ali je lopta na putu do gola pogodila Predraga Zekanovića pa je ova prilika otišla u nepovrat. U poslednjem minutu prvog poluvremena pokušao je Savanović da ugrozi gol Krupe iz slobodnog udarca ali je Kolak ponovo bio na mjestu pa je nakon 45 minuta rezultat ostao nepromijenjen.

Nakon tri minuta igre u drugom poluvremenu Krupa dolazi do prednosti. Akciju je na desnoj strani počeo Bilal, uputio pas u prostor za Lukića, napadač Krupe izbjegao je ofsajd zamku i pogodio mrežu golmana Topolovića.

U 54. minutu nova šansa za Domaće, veliki dio posla odradio je Lukić, uposlio na desnoj strani Nikolića koji je vratio loptu za Dujakovića, ali je loše to uradio pa kapiten Krupe nije na najbolji način zahvatio loptu.

U 60. minutu zaprijetio Rudar. Poslije centaršuta sa lijeve strane, Pekija je šutirao glavom a siguran na golu bio je Kolak. Deset minuta kasnije novi gol za Krupu. Dojčinović je napravio veliku grešku, pokušao da vrati loptu do svog golamana, ali je ovaj pas usporila voda na terenu, sve je to pratio Lukić koji je povukao loptu nekoliko metara, a onda je poslao u mrežu.

U 83. minutu Lukić je vratio povratnu loptu za Dujakovića koji je šutirao ali je pogodio golmana pa se rezultat nije mijenjao.

Rezultati 15. kola:

Krupa – Rudar 2:0

Željezničar Sport tim – Slavija 1:1

Tekstilac – Modriča 1:3

Jedinstvo  – Kozara 1:1

Plasman: Krupa 38, Rudar Prijedor 27, KOzara 22, Željezničar sport tim 16, MOdriča Alfa 14, Slavija 13, Tekstilac 13, POdrinje 13, Jedinstvo 8.

Srpskainfo