U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će u nižim krajevima padati kiša, a slab snijeg je moguć na planinama.

Prestanak padavina u većini krajeva očekuje se poslije podne i krajem dana, kada će doći i do razvedravanja na sjeveru, sjeveroistoku i jugu, dok će u planinskim krajevima i dalje postojati uslovi za mjestimično provijavanje snijeg.

Biće hladno u višim predjelima, a u nižim prohladno , saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab do umjeren sjeverni vjetar, na jugu slaba do umjerena bura tokom prije podneva.

Najviša dnevna temperatura vazduha od tri do osam, na jugu oko 11, a u planinama od minus jedan stepen Celzijusov.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava pretežno oblačno vrijeme, u nižim područjima ima kiše, a u višim susnježice ili snijega.

Temperatura vazduha u 7 časova: Bjelašnica minus sedam, Čemerno minus tri, Han Pijesak minus dva, Kalinovik i Mrakovica minus jedan, Sokolac nula, Sarajevo i Mrkonjić Grad jedan, Banjaluka i Rudo dva, Doboj, Livno, Ribnik, Bugojno i Šipovo tri, Bijeljina, Tuzla, Višegrad, Novi Grad i Srebrenica četiri, Bileća, Gradačac i Prijedor pet, Trebinje i Bihać šest, Mostar 10, a Neum 11 stepeni Celzijusovih.

U protekla 24 časa najviše kiše palo je u Kalinoviku – 21 litar po metru kvadratnom, u Rudom 20, u Mrkonjić Gradu 14, u Bileći 11, na Han Pijesku 10, u Šipovu devet, u Ribniku i na Čemernu osam, u Bijeljini i Banjaluci sedam, u Višegradu i Srebrenici šest, u Trebinju pet, u Prijedoru, na Mrakovici i na Sokocu po dva litra kiše.

Visina snijega jutros je na Čemernu bila 18 centimetara, u Kalinoviku 15, Han Pijesku šest i na Sokocu jedan.

SRNA/Srpskainfo