U Republici Srpskoj i FBiH sutra će biti promjenjivo oblačno vrijeme sa sunčanim periodima, a u centralnim predjelima i na jugu mestimično će biti uslova za prolaznu slabu kišu.

Ujutro će biti svježije, u višim predjelima se očekuje mraz, a magla ili sumaglica oko rijeka i po kotlinama, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Tokom dana preovladavaće promjenjivo oblačno vrijeme sa sunčanim periodima, a u centralnim krajevima i na jugu mjestimično će postojati uslovi za prolaznu slabu kišu. U toku večeri i noći biće pretežno vedro.

Јutarnja temperatura vazduha od minus jedan do pet, u planinama od minus pet do minus dva, a najviša dnevna do 10, na jugu i sjeveru do 14 stepeni, a na planinama od dva stepena.

Duvaće slab do umjeren sjeverni vjetar.

Slaba kiša očekuje se i u utorak, 10. marta, ali i više sunčanijih perioda. Najviša dnevna temperatura vazduha do 10, na sjeveru i jugu do 14, a na planinama od dva stepena.

U srijedu, 11. marta, biće sunčano i ugodno toplije sa najvišom dnevnom temperaturom do 14, na jugu i sjeveru do 18°S, na planinama do tri. Slično vrijeme očekuje se i u četvrtak, 12. marta.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava pretežno oblačno vrijeme, mjestimično sa slabim padavinama.

RTRS