Prijedorska policija uhapsila je četiri osobe zbog sumnje da su tokom prošle i početkom ove godine počinili osam teških krađa, saopšteno je iz PU Prijedor.

Oni su dodali da su uhapšeni D.G. D.M. R.R. i R.B. svi iz Prijedora.

Prema nezvaničnim informacijama krali su sve što stignu, tepihe, plinske boce, električne uređaje i druge stvari.

– Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da su osumnjičeni D.G. i D.M. djelujući zajedno, nasilnim putem ulazila u porodične kuće odakle su otuđila razne predmete, čime su počinili šest teških krađa. U nastavku aktivnosti utvrđeno je da su D.G. i R.R. i D.G. i R.B. na isti način opljačkali još dvije kuće – rekli su u PU Prijedor.

Izvršenim pretresom stambenih objekta i drugih prostorija koje koriste osumnjičena lica pronađen je i privremeno oduzet dio predmeta koji potiču iz naprijed navedenih krivičnih djela.

Foto: PU Prijedor

Takođe tokom pretresa objekata koje koristi e R.R. pronađena je i privremeno oduzeta puška „M-48“ čime je izvršeno krivično djelo Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Materijalna šteta pričinjena izvršenjem naprijed navedenih krivičnih djela iznosi oko 10.000 maraka.

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, protiv osumnjičenih lica slijedi podnošenje izvještaja za osam krivičnih djela „Teška krađa“ i krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Srpskainfo