Iako je 8. mart većina žena je svoj dan proslavlja radno. Među njima je i ovih šest žena koje prkose predrasudama radeći najteže poslove.

Nada Babić (63) već decenijama radi svakodnevno i po 15 sati na ulici, u vlastitom štandu prodajući voće i povrće. Uspjela je da iškoluje dijete i da zaradi za pristojan život.

Kroz ruke Lane Tatić (18) prošlo je na desetine automobila. Za razliku od svojih vršnjakinja nema vremena za izlaske i provod. Ona zarađuje novac radeći kao automehaničarka, vozi kamione, bager, radi zidarske poslove i tako zaradi sebi za život jer ne želi da bude kako kaže na teretu svojih roditelja, piše Dnevnick.com.

Dajana Zgodić (22) zasukala je rukave kako bi zaradila novac za školovanje ali i pomogla roditeljima. Zarađuje koseći travu. Ona čisti štalu, cijepa drva i voli sve da radi, a vremena kaže ima za sve.

Monika Macan (28) prkosi predrasudama. Iako joj se mnogi smiju što vozi viljuškar, Monika je uspjela da pokrene svoj vlastiti biznis – bavi se preradom drveta. Nisu joj jasni oni koji po cijeli dan sjede u kafe barovima i ne žele da rade.

Tijana Đenadija (30) bavi se poljoprivredom, radi na njivi, u bašti i u štali. U kući je domaćica, a istovremeno i majka dvije djevojčice. Ova mlada žena voli život na selu, sve stiže na vrijeme, a posao je čini zadovoljnom i srećnom.

Hamida Hadžić (44) svojim primjerom kćerkama pokazuje da se rad uvijek isplati. Iako nekad snage ponestane, ali volje nikad – radi u pilani i od toga uzdržava četvoročlanu porodicu.

Srpskainfo