Gradski odbor SDS Bijeljina jednoglasno je večeras podržao kandidaturu Miće Mićića za gradonačelnika, bez obzira na eventualne negativne odluke po ovaj odbor od SDS-a Republike Srpske.

“Ukoliko Predsjedništvo i Glavni odbor SDS Republike Srpske donesu odluke o eventualnom isključenju nekog od naših članova, Gradski odbor SDS Bijeljina će stati u zaštitu tih članova i tražiće vanrednu sjednicu Glavnog odbora i Skupštine SDS Republike Srpske”, poručili su iz bijeljinskog odbora stranke.

U zaključcima se navodi da bijeljinski Gradski odbor SDS-a podržava Mićićevu kandidaturu za gradonačelnika i ističe da Mićić ima i podršku za pravljenje široke koalicije u Bijeljini, uključujući i SNSD.

“Gradski odbor SDS Bijeljina ostaje pri odlukama donesenim na prethodnoj sjednici, kao i na sastancima sa svim mjesnim odborima, da Mićić bude kandidat SDS za gradonačelnika Bijeljine na lokalnim izborima 2020. godine”, saopšteno je iz stranke.

Podrška Gradskog odbora SDS Bijeljina data je za nacrt sporazuma potpisanog sa SNSD, kao i potpisane sporazume za podršku kandidaturi Mićića za gradonačelnika, kao i one koji će uslijediti, pri čemu su navedne stranke Pokret za Bijeljinu i DNS.

U jednom od zaključaka se navodi da će SDS Bijeljina na lokalne izbore izaći sa svojom listom za odbornike.

SRNA/ATV