Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković razgovarao je danas sa Izudinom Ahmetlićem, direktorom kompanije “Hifa oil” iz Tešnja, najvećeg distributera naftnih derivata u BiH, o mogućnost ulaganja u Prijedor sa ciljem da ovaj grad postane ozbiljna energetska tačka.
“To je ozbiljna kompanija koja je izvršila akviziciju prijedorskog `Energopetrola` u svoje vlasništvo i imaju planove da dalje razvijaju poslovni sistem u gradu Prijedoru”, rekao je Đaković.

On je izrazio nadu da će ovaj investitor u saradnji sa svim institucijama i gradom dovesti bivše preduzeće “Energopetrol” u Brezičanima do izuzetno visokog standarda i razviti poslovne odnose sa gradom s ciljem novog zapošljavanja.

Ahmetlić je izjavio da je njegov dolazak u Prijedor i akvizicija terminala “Energopetrola” priča koja bi trebala da od Prijedora napravi ozbiljnu energetsku tačku.

“Procjene su da smo u budućnosti sve bliže transportu željeznicama i smatram da terminale koje imamo treba polako pripremati i stavljati u funkciju”, rekao je Ahmetlić.

On je zahvalio rukovodstvu grada na vrlo korektnom i profesionalnom odnosu, te naveo da, nakon otvaranja preuređenog terminala nekadašnjeg “Energopterola” koji će biti sličan terminalu u Zenici, slijedi velika investicija.

“Želja nam je da ovaj terminal bude primjer u Republici Srpskoj koji će pokazivati na koji način investitori i lokalna zajednica mogu da naprave dobre privredne poteze”, rekao je Ahmetlić.

On je naveo da je vrijednost najavljene investicije samo u prvom nivou oko 10 miliona KM, a da će drugi nivo biti daleko veći.

Preduzeće Robne rezerve Republike Srpske u stečaju prodalo je krajem februara kompleks “Energopetrola” u mjestu Brezičani u Prijedoru za 1,51 milion KM.

Procijenjena vrijednost te imovine bila je 4,54 miliona KM, a imovina je na licitaciji prodata iz četvrtog pokušaja.

Na toj lokaciji nalazi se više građevinskih objekata, među kojima su upravna zgrada sa restoranom i pratećim sadržajima, administrativni objekat na ulazu u kompleks, skladište ulja i maziva, zgrada pumpe za gorivo i drugi objekti.

Agencije

Foto: prijedorgrad