Šta je to „Pigofilia“? Šta je zajedničko u pogledima žena i muškaraca na idealno izvajanu žensku zadnjicu? U kojoj zemlji skoro 2/3 muškaraca više voli žensku guzu nego grudi? Koji kompliment najviše prija ženi?

Zadnjica koja više podseća na neko neodoljivo, egzotično voće nego na deo tela, obla, podignuta i savršeno čvrsta, nešto je za čime čeznu i žene i muškarci! Dok se za lepe grudi, devojke često zahvaljuju Bogu, genetici ili dobrom estetskom hirurgu, put do savršene guze nešto je teži, ali ona svoju vlasnicu upravo zbog toga čini ponosnijom.

Iz godine u godinu, muškarci svoje oči sve više zadržavaju na donjem delu ženskih leđa. Baš tamo, čak i kod uglađenih džentlmena prestaje zakon pristojnosti, a rađa se želja za dodirom dok im “nepristojne” misli zamućuju vid i remete koncentraciju. Savršene guze poput onih koje imaju pevačice Bijonse, Džej Lo, sportistkinja Ivana Španović, model Irina Šajk, ili čak plemkinja, čuvena Pipa Midlton, sakupile su neizmeran broj pregleda i lajkova, dok se o milijardama čežnjivih ili zavidnih pogleda uživo, može samo nagađati.

Devojka, guza

Foto: Pixabay

Živimo u svetu “Pigofila”!

Ovo vam na prvi pogled može izgledati kao uvreda ili nekakav poremećaj, ali zapravo nije. “Pigofilija” je naučni naziv za seksualno uzbuđenje izazvano zadnjicom. Naziv dolazi od grčkih riječi “pigo” što znači zadnjica i “philia” što je jedan od mnogih antičkih grčkih izraza za ljubav.

Ovaj izraz, prvo će vas asocirati na muškarce, ali jednaku pažnju savršenoj zadnjici poklanjaju i žene.

Naravno, svako na svoj način. Dok muškarcima “pokvarena mašta” ne da mira, žene su svesne da će do momenta u kojem njihova guza postaje predmet požude doći vežbom i pravilnom ishranom.

Popularnost ovog ženskog atributa nije svuda ista. Primera radi, Argentinci guzu prosto obožavaju, 59 odsto njih više voli veliku zadnjicu nego velike grudi, kaže istraživanje Univerziteta u Buenos Ajresu. Sa druge strane, studija Univerziteta u Teksasu pokazuje da je muškarcima daleko važnija zaobljenost guze nego njena veličina.

Mnogi fitness treneri, stekli su slavu i popularnost kod lepšeg pola, zahvaljujući dobro programiranim treninzima i što je najvažnije, rezultatima.

Devojka, guza, plaža

Foto: Pixabay

Čučnjevi, trčanje uz stepenice, brojne vežbe sa tegovima, vežbe u parteru, višezglobne vežbe, kBox… stvar je izbora, ali i čvrste odluke da se barem jedan sat, svakog drugog dana posveti sebi, svom izgledu i ličnom zadovoljstvu.

Za tako nešto, potrebno je odabrati pravi fitness centar ili teretanu, mesto na kojem je moguće u potpunosti se posvetiti vežbanju. A kada treninzi počnu da daju rezultat, ogledalo i selfi kamera postaju najbolji prijatelji svake žene.

Mnogi naučnici tvrde, da kompliment koji ženama najviše prija, zapravo se tiče njene guze.

Izvor: Telegraf.rs