Predsjedništvo SDS-a danas će u Istočnom Sarajevu održati sjednicu na kojoj će odlučivati o izbacivanju predsjednika Gradskog odbora ove stranke u Bijeljini Miće Mićića, saznaje Glas Srpske.

Sjednica će biti održana u Skupštini Grada Istočno Sarajevo.

Do ove odluke je došlo nakon što je Mićo Mićić samovoljno kao predsjednik Gradskog odbora SDS-a Bijeljina potpisao koalicioni sporazum sa Miloradom Dodikom o formiranju vlasti sa SNSD-om u Bijeljini i zajednički nastup na lokalnim izborima.

Predsjedništvo SDS-a je prošle sedmice odbilo ovaj sporazum i ostavilo Mićiću prostor da iznađe izlaznu strategiju i poništi Sporazum o koaliciji sa Dodikom i njegovim SNSD-om.

Mićić je uprkos odluci Predsjedništva nastavio da pravda svoj potez, koji se u javnosti tumači izdajom stranke koja mu je osigurala da bude u vrhu SDS-a i da obavlja značajne funkcije.

Mićić kaže da ima podršku Izvršnog odbora Gradskog odbora SDS-a.

Šira javnost potez Mića Mićića smatra izdajom SDS-a, stranke koja ga je dva puta imenovala za ministra u Vladi Republike Srpske, a od 2005. godine nalazi se na funkciji prvog čovjeka Bijeljine.

Mićić je sinoć uspio da održi Gradski odbor SDS-a na kojem je, kako je saopšteno, dobio podršku da bude kandidat za gradonačelnika, ali i da pravi vlast sa SNSD-om.

– Ukoliko Predsjedništvo i Glavni odbor SDS-a donesu odluke o eventualnom isključenju nekog od naših članova, Gradski odbor SDS-a Bijeljina će stati u zaštitu tih članova i tražit će vanrednu sjednicu Glavnog odbora i Skupštine SDS-a – kaže se u zaključku Gradskog odbora SDS Bijeljine.

Izvor: Glas Srpske