Predstavnici Instituta za građevinarstvo iz Banjaluke upoznali su danas predstavnike mjesnih zajednica koje se nalaze na trasi auto-puta Prijedor-Banjaluka o korekcijama na projektu ove saobraćajnice i saslušali njihove prijedloge da bi se došlo do najoptimalnije trase, saopšteno je danas iz Gradske uprave.
“Primjedbe sa javne rasprave uzete su u obzir i ono što je bilo moguće primijenjeno je u projekat da bi on bio što kvalitetniji”, rekao je saobraćajni inženjer Instituta Milan Tešanović.

On je naglasio da se trude da broj objekata koji će biti rušen bude što manji, ali da je auto-put građevina koja se ne može izgraditi, a da se ne ukloni nijedan objekat.

“Ono što smo sad prezentovali je mnogo bolja varijanta. Uzeli smo u obzir veći broj primjedbi i pozitivno ih riješili. Nastojali smo da maksimalno izađemo u susret građanima, da broj objekata za rušenje bude sveden na minimum i da izgradnja što manje naruši to područje”, naveo je Tešanović.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković rekao je da se komunikacijom između građana i projektanata može naći najbolje rješenje.

“Svi predstavnici mjesnih zajednica imali su priliku da postave pitanja i da dobiju odgovore. NJihova komunikacija sa Institutom će se nastaviti i ja se iskreno nadam da se približavamo najoptimalnijoj trasi puta koji će biti od interesa za lokalnu zajednicu i najveći dio stanovištva”, poručio je Đaković.

Današnjem sastanku prisustvovali su i predstavnici kineske kompanije “Šandong” koja će graditi ovaj auto-put.

Agencije