Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, danas u 10.00 časova, laboratorijskom analizom uzoraka u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još dvije osobe u Republici Srpskoj, navedeno je na Fejsbuk stranici Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Srpske.

Navode da je riječ o jednom mlađem muškarcu iz Laktaša, koji se nalazi u kućnoj izolaciji i jednom muškarcu srednje životne dobi iz Srpca, koji se trenutno nalazi na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske. Oni se osjećaju dobro i stabilnog su zdravstvenog stanja.

Trenutno je novim virusom korona zaraženo 20 osoba u Republici Srpskoj. Sedam osoba se nalaze na Klinici za infektivne bolesti u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, a 13 osoba se nalazi u kućnoj izolaciji. Svi pacijenti se osjećaju dobro i nijedan nije vitalno ugrožen.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 1.186 osoba, koje su doputovale iz područja zahvaćenih virusom (SARS-CoV-2), a nadzor je završen kod 173 osobe.

RTRS