Dom zdravlja Prijedor pozvao je sugrađane na međusobnu saradnju, poštovanje mjera i strogu disciplinu i da radi sigurnosti za sve informacije u vezi sa zdravstvenim stanjem najprije telefonom pozovu svoj tim porodične medicine.
“U objekte Doma zdravlja nemojte dolaziti bez prijeke potrebe i obavezno najavite svoj dolazak telefonom. Molimo mlađe članove porodice da zaštite roditelje, bake, djedove i drugy rodbinu i umjesto njih dođu po recepte, uputnice i druge administrativne usluge za koje nije neophodno prisustvo pacijenta”, saopšteno je danas iz ove ustanove.

Iz Doma zdravlja su naglasili da su najugroženije kategorije starije osobe sa hroničnim oboljenjima kao što su povišen krvni prntisak, srčana, maligna i hronična oboljenja pluća, te šećerna bolest i sve osobe sa slabijim imunitetom.

“Ukoliko ste vi ili neko od članova vaše porodice boravili u Kini, Italiji, Sloveniji, NJemačkoj, Španiji i drugim zemljama visokog rizika ili bili u kontakty sa potvrđenim ili vjerovatnim slučajem oboljenja izazvanim virusom korona, molimo da ne dolazite u čekaonice Doma zdravlja, već se javite na telefone 052/238-104 ili 065/547-465”, dodaje se u saopštenju.

Iz prijedorskog Doma zdravlja podsjećaju sugrađane da ne zaborave prati ruke sapunom ili sredstvnma koje u sebi sadrže više od 60 odsto alkohola, provjetravati prostorije u kojima borave, da izbjegavaju socijalne kontakte sa većim brojem ljudi, kao i da budu odgovorni prema sebi i drugima i poštujtu donesene mjere.

Agencije