Žena (44), koja je prije dvije nedjelje doputovala u selo Češljeva Bara u Velikom Gradištu, od ljekara je krila da dolazi iz zaraženog područja, a sada joj je registrovana korona. Prijeti joj do tri godine zatvora

Žena (44) koja je pre dvije nedjelje doputovala iz Austrije u selo Češljeva Bara, iako je imala simptome koronavirusa, slobodno se kretala po selu i Velikom Gradištu, a od lekara je krila da dolazi iz zaraženog područja. Srećom, nju je u petak prijavila komšinica, nakon čega je neodgovorna žena prinudno hospitalizovana i testirana!

Ona je počinila krivično delo za koje je zaprećeno do tri godine zatvora.

Kod nje je potvrđen koronavirus, a ona je iz Požarevca prebačena na liječenje u Beograd. Kako Kurir nezvanično saznaje, ova žena ugrozila je cijelu opštinu Veliko Gradište, s obzirom na to da je uprkos simptomima posjećivala pijacu, buvljak, privatnu zdravstvenu ustanovu, ali i Dom zdravlja Veliko Gradište.

Nije priznala

– Ona povremeno ide da radi u Beč, u selo kod majke se vratila prije nekih 10-15 dana. U dva-tri navrata se javljala ljekaru, ali je lagala ljekare govoreći da nije bila u ugroženom području i time je sve dovela u opasnost. Sramota je šta je uradila. Kod mještana sela, koji su većinom stariji, zavladao je strah nakon ovoga – kazao je jedan mještanin i dodao da je panika i u policiji jer je ona u vezi s jednim policajcem.

Dragan Milić, predsjednik opštine Veliko Gradište, rekao je za Kurir da ova žena ljekarima, iako su je pitali da li dolazi iz inostranstva, nije to priznala.

– Napravila nam je veliki problem, čak sedam radnika našeg doma zdravlja je stavljeno u kućnu izolaciju, kao i troje zaposlenih iz privatne zdravstvene ordinacije. To je krajnja neodgovornost i vrlo neozbiljan pristup, sve bi bilo drugačije da je prijavila lekarima da je došla iz inostranstva – naveo je Milić.

Izvor: Kurir