Štab za vanredne situacije grada Prijedor objavio je danas zaključak u kojem su precizirane naredbe i zabrane u vezi sa obavljanjem raznih vrsta djelatnosti do 23. marta.
Zabranjen je rad svakim radnim danom i u dane vikenda ugostiteljskim objektima svih kategorija, osim poslova pripreme i dostave hrane koje mogu obavljati do 18.00 časova.

Takođe je zabranjen rad trgovinama, salonima za posebne prilike kao što su svadbeni, uslužnim djelatnostima i zanatstvu gdje se ostvaruje neposredan kontakt sa klijentima, osim taksi službe, fitnes centrima, bodi-bilding klubovima, dječijim igraonicama i svim pravnim licima registrovanim za obavljanje djelatnosti priređivanja igara na sreću.

Ograničava se rad trgovačkim centrima od 7.00 do 18.00 časova radnim danom i subotom, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova, gdje mogu raditi samo subjekti koji se bave prodajom prehrambenih proizvoda i apoteke, a u istom radnom vremenu mogu raditi trgovine prehrambenom robom i trgovine stočnom hranom.

Od 7.00 do 22.00 časa mogu raditi dragstori, subjekti koji obavljaju djelatnost proizvodnje hljeba, peciva, kolača, tjestenine i sličnih proizvoda od brašna, isključivo prodaju vlastitih proizvoda, a javne kuhinje mogu izdavati obroke samo putem šaltera.

Hoteli i slični objekti mogu pružati ugostiteljske usluge isključivo za svoje prijavljene goste, benzinske pumpe su bez ograničenja kada je u pitanju prodaja goriva i drugih naftnih derivata, a prodajni objekti u njima mogu raditi od 7.00 do 18.00 časova i zabranjeno im je pružanje ugostiteljskih usluga.

Za apoteke i poljoprivredne apoteke nema promjene radnog vremena.

Svi subjekti koji rade moraju ograničiti broj ljudi koji istovremeno može biti prisutan u zatvorenom prodajnom prostoru, i to maksimalno 20 osoba u trgovačkim centrima, a maskimalno dvije osobe u ostalim prodajnim objektima.

Ispred blagajni treba označiti i organizovati razmak između kupaca od najmanje jednog metra, a u zatvorenom prodajnom prostoru omogućiti brz protok kupaca, brz izlazak iz objekta i mjere dezinfekcije i povišene higijene.

Ovaj režim u Prijedoru u primjeni je od danas do 23. marta.

Agencije