????????????????????????????????????

U Prijedoru će voćari dezinfikovati javne površine dok će mladi pomagati starijima sve što bude potrebno u narednim danima dok traje borba protiv opasnog korona virusa.

Ovo je večeras potvrdio šef Tima za dezinfekciju grada Prijedora Zlatko Ritan.

– Voćari će učestvovati  u dezinfekciji svih javnih površina u gradu. Oni će svojim atomizerima i prskalicama obilaziti svoja sela i dijelove gradova i na taj način dezinfikovati sve javne površine – kaže Ritan.

On dodaje da su se na raspolaganje za svaki oblik pomoći kroz volonterski rad prijavili i mladi Prijedora.

– Planiramo ih aktivirati shodno potrebama u borbi protiv pojave virusa. Ušli smo u nabavku novih mašina, prskalica i drugih dezinfikacionih sredstava tako da ćemo upravo ovu radnu snagu iskoristiti  za prskanje javnih površina, dječijih igrališta, parkova, klupa, planiramo da sve te površine dezinfikujemo i da onemogućimo virusu da napadne – rekao je on.

Foto: Bojana Majstorović/RAS Srbija

Zlatko Ritan

Ritan je dodao da je danas aktivirana službenu vajber stranica koja ima za cilj obavještavanje građanstva.

– Preko gradskog portala može se priključiti i građani će biti obavješteni o svim djelovanjima i o svim naredbama, kako Vlade tako i gradskog Štaba. To je način na koji možemo obezbijediti brži protok informacija – izjavio je on.

Predsjednik Udruženja voćara grada Prijedora, Mladen Marjanović izjavio je da će voćari dezinfikovati širi dio grada.

– To je i naša obaveza, imali smo jednu saradnju sa gradom i dezinfikovali dio gradskih naselja, sljedeći taj primjer proširićemo saradnju i tu je priličan broj naših voćara koji imaju određen dio tehnike i nadamo se da ćemo doprinijeti da se koliko toliko situacija drži pod kontrolom – rekao je Marjanović.

Sekretar Omladinskog savjeta grada Prijedora, Radovan Đaković izjavio je da je danas zvanično osnovan volonterski centar na nivou Omladinskog savjeta grada Prijedora.

– Na poziv gospodina Zlatka Ritana odazvali smo se da ponudimo pomoć u punom kapacitetu. Trenutno nas ima 25 i spremni smo donositi namirnice za stare ljude, pomoći dezinfekciju i sve što bude potrebno – kaže Đaković.

On je dodao da se mladi koji žele pomoći mogu javiti putem imejla omladinskisavjetprijedor@gmail.com ili na broj telefeona 065 /300-830.

Srpskainfo