Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da su zdravstvene institucije odgovorile kako treba povodom pojave virusa korona. Takođe, Cvijanovićeva je dodala da, povodom novonastale situacije, nastave u školama gotovo sigurno neće biti do kraja polugodišta.

“Nadležne institucije su pravovremeno reagovale. Sve službe su u pripravnosti. Povodom novonastalne situacije, Što se školstva tiče, nastave gotovo sigurno neće biti do kraja polugodišta”, rekla je Željka Cvijanović, predsjednik Republike Srpske.

“Štete su velike. Najviše će se odraziti na privredu. Moramo definisati set mjera kojima ćemo pomoći privredi. Iz tog razloga Vlada je definisala čitav niz mjera koje je dogovorila sa poslovnom zajednicom. Ono što je važno da pošaljemo poruku građanima, a posebno onima gdje se najviše osjeti šteta. Jedna od mjera koje je Vlada definisala jeste moratorij na plaćanje kredita. Namjera nam je da kada sve prođe, organizujemo Fond za pomoć privredi. Većina građana zaslužuje svaku pohvalu što poštuju mjere i u skladu s tim se suočavaju s ovim problemom”, dodaje Cvijanovićeva.

Izvor: ATV