Luka Jović je u žiži žestoke afere nakon što je, pretpostavlja se, prekršio obaveznu izolaciju, koja važi za sve građane koji dolaze iz inostranstva u našu zemlju, nakon što je iz Španije došao u Srbiju.

A kako se saznaje Luka je iz Španije u Srbiju došao privatnim avionom.

Luka Jović je, naime, došao iz Španije u Srbiju zbog, navodno, rođendana Sofije Milošević i pretpostavlja se da je upravo zbog toga prekršio izolaciju koja je obavezna mjera i ne postoje izuzeci.

Luka se čak i oglasio i to porukom u kojoj svojoj djevojci čestita rođendan.

Jović je i nedavno Sofiji kupio poklon od čije cifre će vam se zavrtjeti u glavi.

Luka Jović je, naime, kako bruje srpski mediji, a društvene mreže su se usijale, Sofiju Milošević navodno stavio ispred korone, ne mareći, pričaju ljudi, za to kakve bi to posljedice moglo da ima na šire društvo i eventualno širenje ovog veoma zarazbog virusa.

Naročito kada se uzme u obzir da je do srijede uveče, 18. marta, prema pisanju El paisa, u Španiji 14.535 osoba bilo inficirano, 1.081 izliječeno, a 630 lica, nažalost, preminulo, prenosi Blic.

Podsjećamo, na konferenciji za štampu održanoj u srijedu uveče, predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić istakla je da se “oko 65.000 državljanina Srbije se vratilo iz inostranstva zbog zdravstvenog sistema koji je u otadžbini besplatan”. Uprkos tome što su ranije pozivani da ostanu u zemljama u kojima trenutno plaćaju porez i time ne potpomognu širenju korona virusa u Srbiji, mnogi su odlučili da ne ispoštuju ovu molbu vlasti. Pored ostalog, ona je istakla i sledeće:

– Vidjeli ste svi i primjere naših fudbalera, koji dolaze iz inostranstva, gdje imaju milionske ugovore, koji dolaze ovdje i nisu u samoizolaciji i to je posebno nešto sa čim će se suočavati naši nadležni organi.

Srpskainfo