Štab za vanredne situacije grada Prijedora na današnjoj sjednici uskladio je mjere sa zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije radi sprečavanja pojave i širenja novog virusa korona i objavio ih na sajtu Gradske uprave.
U odnosu na dosadašnje zabrane, dodata je i zabrana rada bazenima, velnes i spa-centrima, bilo zasebno bilo u sklopu hotelskog smještaja, zatim pijacama i privatnim stomatološkim ambulantama.

Zabranjuju se rad sportskih organizacija i škola sporta, treninzi i organizovanje takmičenja za sportiste svih kategorija, te sve sportske aktivnosti i događaji u svim javnim i privatnim sportskim objektima i na terenima, gradskom stadionu i sportskim dvoranama.

Hoteli, moteli i hosteli mogu pružati usluge smještaja u svom prostoru za svoje goste, a usluge hrane i pića samo za prijavljene goste za smještaj u hotelu, motelu i hostelu.

Benzinske pumpe mogu raditi redovno kada je u pitanju prodaja goriva i drugih naftnih derivata i gasa, a dio u kojem je smješten prodajni objekat od 7.00 do 18.00 časova uz zabranu pružanja ugostiteljskih usluga.

Dostava životnih namirnica je dozvoljena od 7.00 do 18.00 časova za one subjekte koji su registrovani za obavljanje te djelatnosti uz maksimalne mjere higijene i sigurnosti koje će kontrolisati kontrolni organi.

Sve mjere vrijede do 30. marta ove godine.

Nastavlja se dezinfekcija javnih površina, objekata i prevoza, neophodno je nabaviti dezinfikciona sredstva za naredna tri mjeseca.

Obavezuju se “Komunalne usluge”, “Vodovod” i “Toplana” da angažuju jedan broj radnika za poslove dezinfekcije.

Štab je naložio inspekciji i komunalnoj policiji da strogo primjenjuju propisane kaznene odredbe u svim slučajevima nepoštivanja mjera predviđenih rješenjem o stavljanju lica u izolaciju.

“Obavezuje se Odsjek za mjesne zajednice da se u saradnji sa komunalnom policijom uključi u aktivnosti praćenja i nadzora lica koja su stavljana pod nadzor”, navodi se u zaključcima.

Agencije