U centralnom objektu Dječijeg vrtića “Radost” Prijedor danas ne boravi nijedno dijete od ukupno 460, koliko pohađa ovu predškolsku ustanovu u svim objektima, izjavila je Srni direktor Bojana Kos.
“Od početka redukovanog režima rada ovo je prvi put da nije došlo nijedno dijete. Juče je bilo jedno, a ono danas nije došlo zahvaljujući poslodavcu koji je roditelju omogućio da ne ide na posao”, rekla je Kosova.

Ona je dodala da je bilo još roditelja koji su namjeravali danas dovesti djecu, ali su takođe zahvaljujući razumijevanju poslodavaca ostali kod kuće.

Šef Odsjeka za obrazovanje, zdravstvo, socijalnu zaštitu i nevladine organizacije u Gradskoj upravi Prijedor Stevica Dronjak rekao je da u privatnom vrtiću “Miki i Mini” danas boravi osmoro djece.

“Radna grupa za dezinfekciju javnih površina i objekata uvažila je naše preporuke da pomognemo i privatnom vrtiću u poslovima dezinfekcije, tako da je taj posao i tamo urađen isto kao i u javnom, uključujući i unutrašnjost i spoljašnjost objekta”, naveo je Dronjak.

Zaključak Štaba za vanredne situacije grada Prijedora koji je na snazi jeste da se nastavlja rad vrtića “Radost” bez prekida, s tim što su roditelji obavezni djecu iz ostalih organizacionih jedinica dovoditi u centralni vrtić.

Agencije