Predsjednik Aktiva direktora srednjih škola prijedorske regije Valentina Sovilj izjavila je da su prosvjetni radnici izuzetno posvećeno i predano pristupili i prilagodili se novom načinu rada na daljinu radi prevencije širenja virusa korona i imaju ogroman optimizam, te niko ne treba sumnjati u uspjeh i kvalitet nastavnog procesa.
“Niko od kolega nije pokazao otpor. Ovo je situacija u kojoj se već pokazalo da svako od nas daje svoj maksimum. Solidarnost je velika i svako iz sebe izvlači i najviše i najbolje. Uprkos odijumu jednog dijela javnosti prema našoj struci i poslu generalno, naglašavam da su prosvjetni radnici u ovome briljantni”, rekla je Soviljeva Srni.

Soviljeva je potvrdila da je danas počela nastava na daljinu i za srednjoškolce – sve škole su sačinile sedmične planove i svaka je birala sredstvo komunikacije prema svojim mogućnostima i preferencijama.

“Na raspolaganju su onlajn učionice, elektronski dnevnici, `Vajber` grupe, `Mesindžer`, društvene mreže, elektronska pošta. Krenuli smo danas i cilj je da informacija stigne do svakog učenika, a i đake smo pozvali na solidarnost, odnosno da razmjenjuju materijale pošto oni već funkcionišu u virtuelnim grupama na raznim platformama”, navela je Soviljeva.

Ona je naglasila da je u ovoj fazi prioritet prijem gradiva i da svi đaci imaju pristup gradivu, a da će naknadno uslijediti odluka o procesu ocjenjivanja.

Agencije