Meteorološka služba Hidrometeorološkog zavoda RS izdala je upozorenje na jače zahlađenje u Srpskoj za period od večeas, pa do 25. marta.

Večeras i sutra vrijeme će biti pod uticajem visinskog ciklona i uz prisustvo hladne vazdušne mase iznad cijelog Balkana, saopštili su iz Civilne zaštite RS.

– U toku noći očekuje se oblačno vrijeme sa snijegom u većini predjela, osim juga, tako da će doći do formiranja i povećanja snježnog pokrivača. Oblačno sa snijegom nastavlja se ujutro i tokom dana, uz dalje povećanje snježnog pokrivača. Kasnije poslijepodne i uveče padavine malo jenjavaju, postaju povremene, a mogu se javljati i u vidu pljuskova snijega i vejavica u planinama. Snijega će biti više na zapadu i sjeverozapadu, te dijelom u centralnom planinskom pojasu, gdje će padati uveče i u noći na srijedu. U planinama će da bude i smetova – navodi se u saopštenju.

Najviše snijega pašće u brdovitim i planinskim predjelima Krajine – do 20 centimetara, a lokalno na višim planinama i više. Visina snijega će se tokom dana povećavati, srazmjerno u svim predjelima za deset do 15 cm.

Duvaće umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, popodne jak, u planinama vrlo jak, a lokalno moguće i olujni.

Minimalna temperatura vazduha od minus šest do minus dva, na jugu od nula, a na planinama od -11 stepeni. Najviša dnevna temperatura vazduha od minu sdva do tri, na  jugu do pet, a u  planinama od minus šest stepeni.

SRNA/Srpskainfo