Građani i privrednici iz cijele Srpske udružili su se putem Fejsbuka kako bi mogli što uspješnije odgovoriti na probleme koji su zadesili kompletno društvo zbog korona virusa.

Za početak, uputili su otvoreno pismo telekom operaterima, distributerima električne energije, toplanama, vodovodima, javnim i komunalnim preduzećima da u ovim teškim vremenima, izađu u susret svojim potrošačima.

– Zbog izuzetno teške situacije u kojoj se nalazimo kao društvo zbog pojave virusa Covid 19 i proglašene vanredne situacije, obraćamo vam se sa molbom da u narednom periodu, kao i do sada, budete društveno odgovorno preduzeće, te da svojim korisnicima, prvenstveno fizičkim licima, koji su i najveći korisnici vaših usluga, ali i pravnim licima, izađete u susret – navodi se u otvorenom pismu.

Kako ističu, postoje različite opcije, ali neke od najvažnijih i najbržih se ogledaju u sljedećem:

1) Stopiranje isključenja i onemogućavanja korištenja vaših usluga, jer u ovim trenucima, kada je većina nas u svojim domovima, one su neophodne

2) Omogućavanje da se potrošnja vaših usluga u periodu trajanja vanredne situacije, obračuna po završetku vanredne situacije, te da se plaćanje tih računa razbije na minimum 12 mjesečnih rata, koje bi potrošači plaćali uz tada pristigle obaveze. (Ukoliko je neko u mogućnosti da ih izmiruje i u ovom periodu, da to bude direktan dogovor sa potrošačima)

3) Smanjenje cijene korištenja vaših usluga na nivo gdje vaše poslovanje ne bi bilo ugroženo, ali biste se odrekli dijela prihoda u korist svojih potrošača.

– Molimo vas da što prije udovoljite molbi svojih potrošača, jer u protivnom, dolazimo u situaciju, da ljudi ni sada, a ni par mjeseci nakon završetka vanredne situacije, neće biti u mogućnosti da koriste vaše usluge. Samim tim, i poslovanje vas kao kompanije će biti ugroženo.

Svjedoci ste da ogroman broj preduzeća ne radi, te samim tim ne ostvaruje prihode, što se reflektuje i na zaposlene i na njihove prihode. Samo, ukoliko svi, solidarno, preuzmemo dio tereta i troškova na sebe iz ove situacije ćemo izaći kao pobjednici – zaključuju potrošači.

Srpskainfo