U ovim teškim danima epidemije korona virusa, vlast u Republici Srpskoj koristi vanrednu situaciju da se obračunava sa političkim neistomišljenicima, koristeći se silom i lažnim optužbama, saopšteno je danas iz SDS.

Oni su reagovali na prekršajnu prijavu koju je juče dobila član Predsjedništva SDS doktorica Maja Dragojević-Stojić.

– Pozivamo Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske da bude u službi građana, a ne da koristi stanje vanredne situacije da ispituje i provodi teror nad neistomišljenicima. Umjesto da se bavi rješavanjem situacije nastale zbog pandemije, Vlada Republike Srpske se bavi kažnjavanjem onih koji javno govore o činjenicama, a koje samo pokazuju stanje u koje nas je ista ta vlast dovela svojim višegodišnjim nedomaćinskim upravljanjem i javašlukom – rekli su u SDS.

Srpska demokratska stranka najoštrije osuđuje ničim opravdano pokazivanje sile nad članicom Predsjedništva SDS i apeluje na nadležne da prestanu da koriste vanrednu situaciju da od Republike Srpske naprave diktaturu jedne grupe ljudi.

Dr Maja Dragojević-Stojić je od prvog dana na “prvoj liniji” aktivne borbe protiv korone virusa i dobrovoljno se prijavila da bude član Tima za borbu protiv korone virusa, navodi se u saopštenju.

Srpskainfo