Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić šokiran je izjavom potpredsjednika Vlade Crne Gore Milutina Simovića da odbiju respiratore koje je im Srbija spremna da ustupi.

Mandić je istakao da, ukoliko Crna Gora u narednim danima bude imala smrtne slučajeve, porodice za to treba direktno da tu tuže Simovića, koji je i predsjednik Nacionalnog koordinacionog tima za borbu protiv zaraznih biolesti.

“Ako, ne daj Bože, budemo u narednim danima imali smrtne slučajeve u Crnoj Gori, porodice treba da odu i duže za to direktno Milutina Simovića ili Mila Đukanovića, zbog ovog suludog poteza. Đukanović i Simović znaju da njima i članovima njihovih porodica ne mogu zafaliti respiratori i zato im je lako da se ovako ponašaju, jer ovakvim njihovim ponašanjem mogu biti pogođeni samo obični građani Crne Gore dok oni kao “elita” imaju obezbjeđene sve uslove” naveo je Mandić, koji se ujedno zahvalio predsjedniku Vučiću zato što je “postupio kao srpski lider, državnički odgovorno ali i ljudski i pošteno”.

Izvor: ATV