Policijska uprava Prijedor danas je uručila prekršajni nalog Stefanu K. (24) iz ovog grada zbog kako se navodi kršenja Odluke Vlade RS o zabrani izazivanja panike i nereda za vrijeme vanredne situacije na teritoriji Republike Srpske.

Stefan K. je kako saznaje Srpskainfo 26. marta prvo sankcionisan, jer je uhvaćen tokom policijskog časa.

Dan kasnije prekršajni nalog je na svom profilu “zakačio” uz uvredljiv komentar “nase… se ja na policijski čas, majm… jedni”. Nakon ovog komentara policija je danas uručila novi prekršajni nalog dvadesetčetvorogodišnjem mladiću.

– Podjsećamo da je Odlukom Vlade Republike Sprske propisana novčana kazna za fizičko lice u iznosu od 1.000 do 3.000 KM, za pravno lice od 3.000 do 9.000 KM te za odgovorno lice u pravnom licu od 1.000 do 3.000 KM.
Na području prijedorske regije, tokom noći 27/28.03.2020.godine, zbog kršenja zabrane kretanja tokom policijskog časa, uručenjem prekršajnih naloga, sankcionisano je ukupno osam građana – saopšteno je iz PU Prijedor.

Policijska uprava Prijedor ujedno je apelovala na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (Covid-19) u Republici Srpskoj.

Srpskainfo