Horoskop za ovu sedmicu započinjemo tranzitom Meseca kroz znak Blizanaca, što od ranog jutra donosi dinamiku dana, novih vesti i informacija, kojima će dan biti prepun.

Ipak, ono što budete čuli neće vam se dopasti, pa se savetuje da komunikaciju svedete na minimum. Manje priče, dogovora i planova. Bićete svedok nečijih razmirica, ili vam se može dogoditi da vas neko uvuče u raspravu.

Ovog dana nema racionalne konverzacije, jer se razgovori baziraju na subjektivnom osećaju a ne na činjenicama. Sve što čujete, kažete ili odlučite držite sa rezervom i zadrškom. Mnogi će skrivati prave informacije. Ovog dana Mars je na poslednjem stepenu znaka Jarca, što donosi pojačani strah, agresiju, nasilje, otvorene sukobe, i neizvesnost.

Od utorka, posebno kada se Mars udruži sa Saturnom na nultom stepenu znaka Vodolije, možemo očekivati nove poteze, pokrete, promene, ali i drugačiji pristup, nove mere i sankcije. Ovaj aspekt donosi akcije koje su uzrokovane strahom, besom i mržnjom, jer se stvari događaju bez naše želje, i nemogućnost da se promeni kolektivna situacija.

Ljudi se mogu osećati sputano i vezano, te je savet ne ulaziti u strah i ostale neprijatne emocije, kao ni u kontakt sa takvim osobama, jer situacija može izmaći kontroli. Kulminacija kolektivnih dešavanja je izvesna. Možemo očekivati pobune, štrajkove, sukobe i pojačane mere. Okolnosti ne možemo promeniti, ali našu reakciju na njih možemo. Uradite nešto novo. Počnite vežbanje ili se opteretite napornim radom.

Sreda je dan kada se više bavimo porodicom, decom, majkama ili odnosima sa ženama. Više ćemo čistiti kuću, bićemo otvoreniji za pokazivanje emocija, radićemo na bliskosti i bićemo iskreniji. Dan je idealan za iskrene razgovore, porodične priče i igre vizualizacije i mašte, kreativnost, slikanje, pisanje, i slično.

četvrtak smo skloniji preterivanju, pojačane su i emocije i reakcije, posebno strah od samoće, bolesti i nemaštine. U večernjim časovima neki će imati pozorište u kući. Odnosi su na klimavim nogama, pa pokušajte da ostanete strpljivi i pribrani. Venera je na poslednjem stepenu znaka Bika, što dodatno vodi u preterivanja. Nekome će možda najveći izazov biti prejedanje. Lezite na vreme na spavanje i ne svađajte se.

petak možemo očekivati neočekivane događaje. Oni će se posebno ticati novca, hrane i emotivnih odnosa. Sve što budete planirali ne oslanjajte se previše jer je velika verovatnoća da će se situacija promeniti. Mnogo je bolje tog dana izaći iz uobičajene rutine i uraditi nešto drugačije. Tek uveče, kada Venera zakorači u znak Blizanaca, moći ćemo malo da se opustimo i razveselimo. To veče igrajte društvene igre, igre pogađanja i na slovo na slovo, ili slične igre. Pokušajte što više da se zabavite.

subotu se nadamo povoljnim vestima, što se tiče boljitka stanja u kojem se trenutno nalazimo, ali jedino što možemo jeste da verujemo. Merkur u konjukciji sa Neptunom može doneti pojačane alergijske reakcije, pospanost, iscrpljenost, slabiji imunitet, ali i kreativnost, inspiraciju i maštovitost. Dobar je dan za slikanje, vajanje, crtanje, pisanje, meditaciju, molitvu i jačanje vere. Može doneti neke nove vesti o trenutnoj situaciji. Venera u trigonu sa Saturnom može doneti neku vrstu stabilizacije, u vezi finansija, ekonomskog stanja, trgovine i partnerskih odnosa. Dobro je postiti ovog dana i više vremena provesti u tišini.

Nedelja je dan u kojem će se najviše govoriti o zdravlju i bolesti, obavezama, čišćenju, pranju. Posvetite ovaj dan svojim zdravstvenim navikama, pobacajte višak iz svojih ormara, nepotrebnu papirologiju, novine, knjige, stvari. Možemo očekivati neke promene. Ovog dana sastaju se Jupiter i Pluton, iako već neko vreme obrazuju aspekt. Ovaj aspekt donosi velike preokrete po pitanju velikog novca i ekonomskog stanja, na globalnom nivou, jer je u pitanju planeta Pluton.

Takođe, Jupiter donosi pojačavanje svega i što je povoljno i što je nepovoljno. S obzirom na to da je u pitanju znak Jarca, najviše pogađa starije osobe, jer su one znakom Jarca predstavljene, kao i svega onog što je staro, dotrajalo, iznemoglo. To mogu biti i neki odnosi, ali i strukture koje su egzistirale dugi niz godina i decenija. Čuvajte se ucena, manipulacija, ne pozajmljujte novac osim ukoliko nemate drugo rešenje.

Izvor: Telegraf.rs