????????????????????????????????????

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je da bi žene i djeca, koja budu morali da borave u krantinu zbog korona virusa, trebalo da budu smješteni u “Hotel Prijedor”.

Đaković je ovo rekao nakon što je obišao prostor srednje Mašinske škole koja je opremljena za karantin.

Pored Mašinske škole, za karantin je spreman i prostor Elektrotehničke škole, te Sportske dvorane “Mladost”. U Sportskoj dvorani “Mladost” nalazi se pet Prijedorčana u krantinu, dok ih srednjim školama nema.

-U njima će boraviti Prijedorčani koji dolaze iz inostranstva i koji sa graničnih prelaza budu upućeni u karantin u lokalnim zajednicama i ljudi koji u Prijedor dođu, a nisu testirani na granicama. Formirali smo i karantin za ljude starije od 65 godina, i dogovaramo “Hotel Prijedor” za potrebe žena i djece koji će morati biti u karantinu – rekao je Đaković.

On je dodao da je u toku i opremanje bolnice u Prijedoru “Doktor Mladen Stojanović” za liječenje većeg broj oboljelih i podsjetio da je Formirana radna grupa koja se stara o karantinima.

-Želimo biti spremni, da nas ništa ne iznenadi – istako je Đaković.

Foto:Bojana Majstorović/RAS Srbija

On je dodao da će prostor u školama u kojima trenutno nema grijanja uskoro biti zagrijan.

U saopštenju Štaba za vanredne situacije grada Prijedora koje je upućeno građanima koji borave u inostranstvu istaknuto je da će svi koji budu dolazil morati da provedu 14 dana u jednom od ova tri karantina na području grada na Sani.

Iz Štaba su saopštili i da je za nove karantine potrebno nabaviti 100 kreveta.

Takođe su naveli da roditelji neće plaćati smještaj u aprilu za mališane koji koriste usluge JU Dječiji vrtić “Radost”.

Otkazane su sve gradske i međunarodne manifestacije čije je održavanje planirano u aprilu i maju.

Srpskainfo