????????????????????????????????????

Ugledni funkcioner Bošnjačke stranke, Adnan Muhović, je opet počastio srpski narod i vjernike Srpske pravoslavne crkve nizom uvreda

Piše: Neđeljko Bojović

Istaknuti funkcioner Bošnjačke stranke Adnan Muhović ne prestaje da uveseljava javnost.

Ovoga puta, na meti njegovog bagovanog arsenala argumenata našle su se mirne i dostojanstvene litije u organizaciji Srpske pravoslavne crkve.

U jednoj od, njemu svojstvenih, fejsbuk polemika u koje smo imali uvid, sa puno žara i premalo dara, ova ideološka reinkarnacija sa greškom nadaleko čuvenog ratnog zločinca Osmana Rastodera, po svemu sudeći, nije uspjela da prikrije nalogodavca ovih sramnih istupa.

Muhović je izjavio: „Znajte da smo i mi budni i ovim potezima mojim se čuva Crna Gora od četničke ideologije koja je vidi kao dio srpskog korpusa“. Pitamo se, koji „vi“, Muhoviću? Da li je rukovodstvo Bošnjačke stranke, čiji ste ugledni funkcioner, direktni podstrekač ovakve retorike? Da li su ovo ti potezi kojima se „čuva Crna Gora“?

Ubijeđeni smo da Muhović u ovom pisaniju, svjesno i po nalogu zloupotrebljava svoju nacionalnu pripadnost, pozivajući se na dušu bošnjačkog naroda i govoreći posprdvači o litijama. Jer, naspram njegovog govora mržnje, stoji govor hercegnovskog efendije Huseina Hodžića, koji se javno solidarisao sa Srpskom pravoslavnom crkvom i njenom borbom za odbranu svetinja od sramnog slova neustavnog Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Imajući u vidu da nijednom – ovom ljubitelju njemačke automobilske industrije koji je, u svom stand-up performansu, javno prezreo rumunsku autoindustriju – konkretno – njihov najpopularniji automobil Dacia Duster – niko i nikada iz rukovodstva BS-a nije uputio kritiku zbog skaradnih i fašističkih pisanija, vjerujemo da su upravo ovi licemjerni režimski uhljebi i tvorci fejsbuk profila pod nazivom Adnan Muhović.

Na kraju, pokušavamo da razumijemo Adnana Muhovića i da sve njegove stavove, zbog kojih je umislio da je vinut u orbitu popularnosti u njegovoj rodnoj grudi, pripišemo neznanju. Možda ne bi Adnan prezreo Dačiju, da mu je neko rekao da se u njih ugrađuju motori prestižne francuske marke automobila Renault, te da nisu ramena i osovine na Dačiji napravljeni od čelika skinutog sa Drakulinih kočija, nego od strane ozbiljnih mehaničarsko-inženjerskih krugova.

Isto tako vjerujemo, ukoliko bi se Adnan posvetio istorijskoj literturi – koju može potražiti u ličnoj biblioteci profesora Šerba Rastodera, u odjeljku: Skrivana strana istorije!, da, svakako, ne bi zatrpavao pošteni svijet po Fejsbuku svojim povjesnim imaginarijama, te da bi sajansfikšn istoriju ostavio za Tviter.

Ne mislimo bukvalno, Adnane. Ovo za Tviter.

Izvor: IN4S