Generalni direktor UKC-a Republike Srpske Vlado Đajić rekao da je stara Hirurgiju u Banjaluci spremna za prve pacijente oboljele od virusa korona.

Hirurgiju smo opremili kako bi zaražene od virusa korona isključili iz srca zdravstvenog sistema UKC-a – istakao je Đajić.

Naveo je da su opremljene dvije operacione sale, te dodao da je postavljeno 400 kreveta.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da su sve mjere usmjerene kako bi se spriječilo širenje pandemije virusa korona.

– Imamo i oboljele i umrle ali to nije u takvoj ekspanziji kao što je u drugim sredinama – rekao je on.

Obilazak (Foto: RTRS)

Obilazak (Foto: RTRS)

Naveo je da su uporedo sa Vladinim i lokalnim mjerama angažovani i Studentski dom, kao i objekat Hirurgije kako bi se smjestili oboljeli ako bude potrebno.

Predsjednik Tima za praćenje sprovođenja mjera Republičkog štaba za vanredne situacije u Srpskoj Nenad Stevandić rekao je da stavljanje u funkciju i opremanje objekata u krugu stare Hirurgije u Banjaluci, gdje će se zbrinjavati isključivo lica oboljela od korona virusa, predstavlja podvig i uliva sigurnost stanovništvu.

– Uliva veliku sigurnost da smo se za naše građane pobrinuli i da nemamo katastrofalne rezultate. S druge strane, neka građani odgovore svojom disciplinom u narednih 15 dana i nadam se da ćemo slaviti dobre rezultate – rekao je Stevandić novinarima u Banjaluci.

RTRS