Postoje odnosi u kojima se viđate tri do četiri puta nedeljno, ali kad te mama pita imaš li dečka, odjednom zaboraviš da postoji. Onda su tu beskrajni razgovori na društvenim mrežama gde nijedno od vas još uvek ne prati drugog.

Statistički gledano, potrebno je šest sedmica da bi se na nov odnos stavila bilo kakva etiketa. Naravno, ako želite da ozvaničite svoj odnos.

A evo i celog spektra odnosa u kojima bi mogli da se prepoznate.

1. Tvoj seks keks
Svaki vaš susret završio se u spavaćoj sobi (ili nekoj drugoj prostoriji), a osim odeće, vaša druženja su propraćena i nedostatkom bilo kakvih dubljih osećaja. Možda jednostavno nemaš potrebu da budeš u vezi ili ga smatraš savršenim partnerom za istraživanje nekih novih seksi fantazija. U svakom slučaju, vaša veza se odvija isključivo u krevetu i toga ste oboje svesni, piše Cosmopolitan.hr.

2. Džoker za seksting
Bez obzira na to ko kome šalje poruke, vaši razgovori se uglavnom svode na dve reči: “Jesi budan?”. Ta komunikacija se uglavnom događa kad je jedan od vas a) pijan, b) usamljen ili c) oboje. Nema potrebe za romantikom – vaša tela govore sama za sebe.

3. Benefrend
Da, stvari više-manje završe u krevetu, ali to ne znači da povremeno zajedno ne doručkujete dan nakon. Osim toga, dovoljno mu veruješ da razgovarate o tome koliko si dobar materijal za vezu (čak i kad si potpuno gola) i znaš da o većini stvari možete da pričate bez ikakve ljubomore ili neprijatnosti.

4. Tvoja sigurna luka
Sastanak ti je prošao loše ili upravo prolaziš kroz raskid? On je tu kako bi ponovo probudio tvoje samopouzdanje. Uvek će ti ponavljati koliko si super devojka i kako samo idioti to ne vide. Ipak, vaš se odnos nikad nije pomerio dalje od nekoliko strastvenih poljubaca.

5. Imaginarni dečko
Ne samo da ste već odavno u fazi žestokog seksa na nekoliko platformi, nego ga zanima i kako je prošao tvoj razgovor za posao. Problem? Ceo vaš odnos odvija se na tvom telefonu! Vaša druženja izvan dopisivanja događaju se vrlo retko ili, još gore, nisu se ni dogodila.

6. Sigurna simpatija
Nevino flertovanje, značajni pogledi i nekoliko sekundi predugački zagrljaji… osim što se još baš ništa seksualno nije dogodilo. Činjenica je da je biti na samim počecima odnosa i uživati fantazirajući o onome što bi moglo biti jednostavno previše dobro da da bi ga pokvarili donošenjem ozbiljnih odluka. Uostalom, ovako bar niko neće ostati povređen.

7. Tvoj plus-jedan
Od zabave na poslu do venčanja tvoje sestre, njegovo odelo uvek biti spremno bez ikakvih popratnih pitanja. Ljudi vam stalno ponavljaju koliko ste slatki zajedno iako van plesnog podijuma zapravo nema nikakve hemije.

8. Veza s rokom trajanja
Neupitno je da se sviđate jedno drugom i slažete se oko toga da ste u vezi… osim što znaš tačan dan i vreme kada će ona morati da se završi, a ti ćeš biti primorana da kreneš dalje. Možda se on krajem godine seli na drugi kontinent ili ste odlučili da uživate u letnoj avanturi koja će s hladnim jesenjim danima dočekati svoj kraj.

9. Bacač mrvica
On će ti povremeno bacati “mrvice” pažnje u obliku sporadičnih seksi poruka, komentara na tvom Instagram profilu ili poziva poput: “Mogli bismo nekad na kafu”- sve to kako bi zadržao tvoje interesovanje, ali i nikad ostvario išta od obećanog. Zapravo, ova osoba ti daje apsolutni minimum, a ti se verno držiš na tankoj niti vašeg odnosa.

10. Propuštena prilika
Prvi sastanak prošao je toliko dobro da su morali da vas teraju iz kafića, ali sastanak broj dva nije se dogodio sledećih šest nedelja. U ovom trenutku više ne možeš da odrediš da li je to tako zato što sastanak ipak nije bio toliko savršen ili je tajming bio totalno loš. Ako si… … totalno ok sa svojom trenutnom situacijom: Ti najbolje znaš što je za tebe dobro. “Samo se pobrini da budeš vrlo transparentna sa svojim ciljevima”, kaže klinički psiholog dr Dženi Tajc …u totalnom stresu zbog života u ovom sivom području: Razmisli o tome da li je sve ovo vredno silnog stresa u kom se nalaziš. “Trenutno je uzbudljivo i zabavno, a koliko će trajati bol kad se završi?” …spremna stvari preneti na novi nivo: Definišite vezu i to odmah. Izbegavanje razgovora samo će povećavati neprijatnosti, “Posebno ako ne želite istu stvar”, kaže psiholog Nilo Dardašti. …poprilično sigurna da želiš raskid: Tretiraj ga onako kako ti želiš da u istoj situaciji tretira tebe. “Budi iskrena i budi svoja”, kaže Dardašti. I što god da si uradila, nemoj samo da nestaneš.

Izvor: Cosmopolitan.hr