Na pozive brojnih čitalaca kojima nije bila jasna uredba Republičkog štaba o zabrani kretanja za vrijeme vikenda od subote od 12:00 časova do nedjelje u 18:00 časova donosimo detaljnije pojašnjenje.

Zabrana kretanja u periodu od subote 12 casova do nedjelje u 18 casova iz prilozenog Zakljucka odnosi se na kretanje izmedju lokalnih zajednica!!

U okviru jedne lokalne zajednice, nema ogranicenja u pogledu kretanja, izuzev vremena policijskog casa i ogranicenja za lica starija od 65 godina!!!

Zakon o prebivalistu i boravistu drzavljana Bosne i Hercegovine clan 3, stav 7: “Pod prebivalistem smatra se opstina ili distrikt u kojem se drzavljanin nastani sa namjerom da tamo stalno zivi”.

Znaci svi koji imaju prijavljeno prebivaliste na teritoriji jedne opstine ili grada mogu se kretati po citavoj teritoriji te opstine ili grada, ali ne smiju ici u druge opstine ili gradove.

Konkretno, mozete ici u bilo koje mjesto koje pripada gradu Prijedor pod uslovom da imate prijavljeno prebivaliste u Prijedoru.

prijedor24h