Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da je krajnje licemjerno i sebično kada pojedinci preko dana krše mjere i preporuke samoizolacije, a uveče aplaudiraju ljekarima.

– Mislim da je primjer krajnjeg sebičluka da tokom dana kršite mjere samoizolacije, a uveče izađete na prozore i terase i tapšete našim ljekarima. Mislim da je to sramota, sebičluk i vrhunac licemjerja. Poslije toga mi se javilo nekoliko ljekara i zahvalilo se – rekla je Brnabić gostujući na TV Pink.

Ona je pročitala poruke ljekara koji su jedni drugima poslali. To su poruke infektologa iz Novog Sada i Subotice kako ljudi džogiraju i šetaju ljubimce dok “oni umiru od posla”.

– Šamar u lice ljekarima je kada izađu iz bolnica u gužvu i onda u osam uveče čuju te aplauze. To je ogromna nesolidarnost. Kako možemo da budemo takvi ljudi? – zapitala se premijerka.

Zamolila je sve građane za disciplinu i da se pridržavaju preporučenih preventivnih mjera radi zaštite od zaraze korona virusom.

– Svaki dan kada prekršite mjere i šetate se, to je dan duže za vaše roditelje, bake i deke, da sjede kod kuće u izolaciji. Ako ne zbog vas, onda zbog solidarnosti, molim vas, hajmo sada svi zajedno da poštujemo mjere – poručila je Brnabićeva.

 Izvor: Blic