Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da je Srbija dosad dala 300 miliona evra za medicinsku opremu. Kaže da ona stiže iz Kine i da se “svi tuku za Kinu”. Rekao je da je iza nas teška noć, ali da će biti još težih.

Vučić je  rekao da je Srbija efikasnije od mnogih zemalja obezbijedila maske i respiratore i poručio da predstoje teški dani, ali da mnogi toga nisu svjesni.

– Iza nas je teška noć i biće ih još težih – rekao je Vučić prilikom obilaska magacina zdravstvene opreme u Krnješevcima kod Stare Pazove.

Naveo je da je Srbija dosad dala 300 miliona evra za medicinsku opremu i dodao da ona stiže iz Kine i da se “svi tuku za Kinu”.

Veliki “Milšpedov” magacin pun je naslaganih paketa sa različitom medicinskom opremom, u kojima su respiratori, zaštitna oprema – hirurške maske, antivirusne maske, zaštitne naočare, viziri, oksigenerator, pulsni oksimetar, zaštitni mantili, zaštitni skafanderi, kape, toplomeri…

Vučić je rekao da je tu i oprema koja je danas došla, klinički respiratori i da 10 ide za Novi Pazar.

-Imamo još 201 transportni, a 36 stiže danas. U teškim, gotovo nemogućim uslovima se borimo da nešto promijenimo u zemlji – rekao je Vučić.

Nveo je da je Srbija uspjela da uveze više od 30 miliona hirurških i 15 miliona epidemioloških maski.

– Možete da mislite za velike zemlje. Francuska naručuje milijardu maski, a kako da ih nabavi? Sve velike zemlje sa fantastičnim zdravstvenim sistemima i neuporedivo snažnijom ekonomijom ne mogu da izađu na kraj. Od Njujorka, Milana, Madrida, svi imaju probleme – rekao je Vučć.

Predsednik Srbije obišao je danas skladište medicinske opreme u Staroj Pazovi. Sa predsednikom su magacin obišli i direktorka RFZO Sanja Škodrić, ministar finansija Siniša Mali i direktor BIA Bratislav Gašić.

RTS