U toku ove sedmice stanovnike BiH očekuje sunčano i toplo vrijeme, tako da kiša i hladnoća polako padaju u zaborav.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) u narednim danima u BiH će biti sunčano vrijeme bez padavina, a temperature vazduha će u pojedinim gradovima dostizati i 23 stepena.

Danas je u BiH sunčano vrijeme. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Jutarnja temperatura od minus jedan do šest, na jugu od četiri do 10, a dnevna od 14 do 20, na jugu do 22 stepena.

Tako će i sutra (utorak) u BiH biti sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura vazduha kretaće se između minus jedan do pet, na jugu od četiri do 10, a najviša dnevna od 13 do 19, na jugu do 23 stepena.

U srijedu će takođe biti sunčano uz iste temperature vazduha kao i prethodnog dana.

U četvrtak će biti sunčano uz malu oblačnost, ali bez padavina. Ujutro će se temperature kretati od nula do šest, na jugu od pet do 10 stepeni.

Tokom dana najviša temperatura vazduha biće između 16 i 22 stepena. U petak, subotu i nedjelju se očekuju slične vremenske prilike.

Iako će u narednim danima sunčano vrijeme mamiti brojne građane napolje, ipak zbog trenutne epidemiološke situacije s korona virusom apelujemo na građane da budu disciplinovani i da odole lijepom vremenu te ostanu kući i sačuvaju svoje i zdravlje drugih, piše Klix.

Izvor: Srpskainfo