????????????????????????????????????

U Gradskoj upravi Prijedor danas je potpisan ugovor o sanaciji puteva, mostova i propusta koji su stradali u poplavama.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković i direktor preduzeća “Prijedorputevi” Radenko Crnogorac.

-Izvršiće se hitna sanacija puteva u mjestu Kerića brdo, Janjića pumpa, Grabovac-Kozarac-Kamičani, zatim izgradnja mosta na Plavincu i sanacija propusta u Mjesnoj zajednici Busnovi – izjavio je Đaković.

On je dodao da će biti sanirani i izgrađeni propusti u naseljima Gornji Garevci, Božići, Kozaruša i Crna Dolina.

-Radi se takođe o regulacijij korita Mikarevića potoka na Svalama i zacjeljivanje kanala u naselju Čirkin Polje, te izgradnji mostova u Gornjem Jelovcu i rekonstrukcija i sanacija propusta u Jutrogošti – rekao je on.

Đaković je dodao da će u sve ove radove iz budžeta grada Prijedora bitu uloženo 270. 000 KM.

-Zadovoljni smo što su posao dobili Prijedorputevi i očekujemo da ćemo ove poslove završiti u interesu naših građana i nastaviti dalje sanaciju objekata koji su stradali u poslednjim poplavama 2019. godine – istakao je on.

Direktor preduzeća”Prijedorputevi” Radenko Crnogorac objasnio je da je ovo preduzeće pobijedilo na dva tendera.

-Jedan tender je asfaltiranje puta u Kerića brdu u dužini od 700 metara, u naselju Janjića pumpa u dužini od 950 metara i Kozarcu u dužini od 800 metara. To su  znači tri lota jednog tendera, dok u drugom tenderu imamo četiri lota po raznim Mjesnim zajednicama i uglavnom se radi o sanaciji propusta, pločastih propusta, mostića i trupova puta koji su oštećeni u poplavama u ranijem periodu – izjavio je Crnogorac.

On je dodao da je vrijednost jednog tendera oko 205.000 KM, a drugog oko 65.000.

-Pošto dolazimo iz sektora građevine smatramo da su infrastrukturni radovi jako bitni zbog očuvanja privredne aktivnosti i svih drugih aspekata života tako da smatram da je ovo početak i uz apel lokalnim i Republičkim vlastima da daju akcenat na infrastrukturne projekte koji u mnogome mogu da poboljšaju ekonosmku sliku zajednice, a i same države – istakao je Crnogorac.

Srpskainfo

Foto: prijedorgrad