Lice iz Kozarske Dubice čiji su inicijali R.L. uhapšeno je zbog izazivanja požara koji je zahvatio privatne parcele i parcele u vlasništvu Šumskog gazdinstva Gradiška, saopšteno je danas iz Policijske uprave Prijedor.
Ovo lice je nakon paljenja korova i niskog rastinja juče na njivi u Sjeverovcima kod Kozarske Dubice ostavilo zapaljeni materijal bez nadzora, a prethodno nije obavijestilo nadležnu vatrogasnu jedinicu o paljenju vatre na otvorenom prostoru.

Požar je zahvatio parcele privatnog vlasništva i šumske parcele u vlasništvu Šumskog gazdinstva Gradiška, a tokom dana lokalizovali su ga pripadnici vatrogasnih jedinica iz Kozarske Dubice i Gradiške.

O slučaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Prijedor, kojem će, nakon kompletiranja predmeta, protiv lica R.L. biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

Zakonom o zaštiti od požara predviđena je novčana kazna od 100 KM do 1.000 KM za prekršaj fizičkog lica koje pali korov i drugi poljoprivredni otpad, bez prethodnog obavještenja vatrogasno-spasilačke jedinice i koje ne preduzme sve neophodne radnje u cilju sprečavanja širenja vatre.

Agencije