Pojedini najstariji stanovnici Srbije i dalje prkose odluci nadležnih da se starijima od 65 zabrani kretanje dok traje epidemija korona virusa. No dok neki njihovi prekršaji nailaze na osudu društva, drugi postaju hit na društvenim mrežama. Jedan takav pojavio se prije dva dana.

– Gospođo, koliko Vi godina imate? – pitala je jedna sugrađanka baku koja je, sa rancem punim reketa, buketom maslačaka, ali i štapom šetala usred vanredne situacije.

– Četrdeset četiri – odgovorila je baka, iako je na prvi pogled jasno da ima mnogo više, piše Telegraf.

Na pitanje gdje je krenula i šta radi napolju dala je hit odgovor:

– Pošla sam kod prijateljice da igramo tenis – kazala je ona, dok je njena zabrinuta sugrađanka na to mogla samo da se nasmije.

Zna kaže, da ne sme da izlazi iz kuće, ali nije je briga, objasnila je, mahnuvši reketom da potvrdi svoj stav.

Kako je ova baka imala masku preko usta, dok su joj gornji deo lica prekrivali šešir i naočare teško je zaključiti da li se radi o baki Oliveri ili imamo novu pobjednicu karantina.

Podsjetimo, od početka uvođenja vanrednog stanja starijima od 65 godina potpuno je zabranjeno da izlaze iz kuće, osim jednom nedeljno kada su trgovine otvorene posebno za njih. No, dok se većina pridržava ovih mjere, uvedenih da prvenstveno sačuvaju njih, kao najosetljiviju kategoriju, ali i cijeli zdravstveni sistem, pojedini odbijaju da ispoštuju zakon.

Tako je na društvenim mrežama prje nekoliko nedjelja hit postala baka Olivera, koja je policiji, kada su je u po bijela dana susreli usred Beograda, rekla da je išla kod drugarice na čas engleskog. Iako je jedne njena neposlušnost zabavila, a druge naljutila, baka Olivera je u svakom slučaju platila kaznu.

Na mrežama se sada postavlja pitanje da li je gospođa sa reketima zapravo baka Olivera, koja je odlučila da se malo bolje krije, ili je riječ o sasvim novoj pobunjenici?

Srpskainfo