Podgorička policija podnijela je krivičnu prijavu protiv lidera Prave Crne Gore Marka Milačića za izazivanje panike i nereda jer je telefonom snimao i prenosio uživo na društvenoj mreži “postupanje policijskih službenika” na platou Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

Iz crnogorske Uprave policije saopšteno je da je policija, u skladu sa naredbama Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti o sprečavanju širenja virusa korona, obišla juče plato Hrama Hristovog Vaskrsenja gdje se nalazilo više okupljenih građana.

– Na platou ispred Hrama zatečen je M.M. /Marko Milačić/ koji je mobilnim telefonom snimao postupanje policijskih službenika, emitujući ga uživo na jednoj društvenoj mreži uz komentare koje je upućivao policijskim službenicima i gledaocima na društvenoj mreži – navodi se se u saopštenju.

Iz policije tvrde da je taj snimak izazvao uznemirenje društvene zajednice.

– Od M.M. koji je u službene prostorije Centra bezbjednosti Podgorica doveden u svojstvu građanina, prikupljena su obavještenja na navedene okolnosti – dodaje se u saopštenju.

Iz policije su naveli da je o preduzetim mjerama i radnjama i sadržini snimka i komentara na društvenoj mreži upoznat nadležni državni tužilac koji se izjasnio da je riječ o krivičnom djelu izazivanje panike i nereda na štetu društvene zajednice.

– Protiv M.M. je podnesena krivična prijava zbog sumnje da je izvršio to krivično djelo – ističe se u saopštenju crnogorske Uprave policije.

Prava Crna Gora saopštila je juče da je predsjednik te stranke Marko Milačić priveden u prostorije Centra bezbjednosti Podgorica u vrijeme kada je prolazio pored Hrama Hristovog Vaskrsenja, u istom periodu kada je u tom dijelu grada bio veći broj građana.

Izvor: SRNA/RTRS