Čuveni srpski hirurg, ljekar Kliničkog centra u Nišu dr Miodrag Lazić, preminuo je danas od posljedica korona virusa. Osjećajući da će izgubti bitku, on je, kako navodi njegova prijateljica, ostavio oproštajnu poruku i zamolio je da prenese njegove poslednje riječi, prenosi Blic.

Poruku koju je ona objavila na društvenim mrežama objavljujemo u cjelini:

– Danas nas je napustio prim. dr Miodrag Lazić, hirurg, veliki čovjek, moj veliki prijatelj, učitelj, drugi otac. Zamolio me je da prenesem njegove poslednje rijeci:

– Otišao sam časno i pošteno. Kao direktor UC dva mjeseca pred penziju, stajao sam ispred svojih ljudi, dragih doktora i sestara. Stajao sam na prvoj liniji, nisam se krio, naprotiv bio sam ispred svih znajući da sa svim svojim bolestima i godinama imam veliki rizik, ali čast i ponos mi nije dozvoljavao da se sklonim. Takav sam bio na Krajiškom ratištu godinu dana, na Sarajevskom ratištu 4 godine, za vrijeme nato bombardovanja.

Neću da odem tiho, hoću da odem onako kakav sam bio čitav život, a to znaju moji prijatelji, kolege, porodica.

Svi su mi govorili da se sklonim, ali ja to sebi nikad ne bih oprostio. Moji voljeni Krajišnici, prijatelji iz Republike Srpske za koje sam živa legenda zauvijek iskreno će plakati svi jer su uvijek vjerovali da sam neuništiv.

Koliko sam ovih dana dobio poruka podrške. Volim vas zauvijek. Moji unuci i unuka Mila ostaju bez dede, kćerke i sin da ne tuguju nego samo napred.

Budite ponosni na mene. Drage moje kolege, Marija, Boki, Brale, Kando, Sunčica i Macan, drage moje sestre koje ste mi uvijek vjerovale, zbogom.

Voljenoj Ani, ratnom drugu i ženi poruka: budi hrabra i čvrsta zbog djece i unuka, a gore na onoj strani, jednoga dana bićemo ponovo zajedno.

U Nišu mojim prijateljima poseban pozdrav.

Poslednja mi je zelja da me ispratite pjesmom “Marš na Drinu”.

Doktor Laza, hirurg napaćenog srpskog naroda.”