Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković i direktor firme “Balkan kop – Đurđevak” Banjaluka Sanja Dobraš potpisali su danas u Prijedoru ugovor o sanaciji krova društvenog doma u Jelićki, vrijedan 8.775 KM.
Đaković je istakao da je riječ o bitnom poslu, budući da krov ovog doma prokišnjava.

“Opredijelili smo se da saniramo najneophodnije dijelove objekata, a to su u ovom slučaju krovne konstrukcije gdje dolazi do prokišnjavanja. Time ćemo dom spasiti od potencijalnog propadanja”, rekao je Đaković novinarima u Prijedoru nakon potpisivanja ugovora.

On je najavio da će sutra biti potpisan još jedan ugovor čime će biti zaokruženi najvažniji poslovi koji su hitni, a koji su se odnosili na sanaciju objekata oštećenih u prošlogodišnjim poplavama, kao što su propusti, mostovi i korita potoka, kao i na sanaciju i rekonstrukciju društvenih domova u više mjesnih zajednica.

Dobraševa je najavila da će poslovi početi i prije vaskršnjih praznika i da će, vjerovatno, biti završeni i prije roka.

“Sav potreban materijal smo nabavili i nastojaćemo to završiti u što kraćem roku”, naglasila je Dobraševa.

Rezultati tendera za 16 projekata infrastrukture, za koje će iz budžeta grada Prijedora biti izdvojeno 537.535,34 KM, objavljeni su prošlog mjeseca.

Osim ove banjalučke firme, poslove su dobila prijedorska preduzeća “Prijedorputevi”, “Niskogradnja Marjanović”, “Unijat-M” i “Nek 03”.

Agencije

Foto: prijedorgrad