U povodu Uskrsa , predsjednik Skupštine grada Prijedora Mirsad Duratović sa saradnicima posjetio je Rimokatolički župni ured Sv. Josipa u Prijedoru i prijedorskog župnika Marka Vidovića.

U delegaciji su bili i članovi Koordinacije socijalno-humanitarnih organizacija Prijedora: načelnica Odjeljenja za društvene djelatnosti Monja Kasalović, direktor Centra za socijalni rad Prijedor Branislav Vujasin, sekretar Crvenog krsta Prijedor Zoran Veselinović i predsjednik udruženja građana “Optimisti”- Javna kuhinja Zijad Čanić.

Za socijalno ugrožene župljane uručeni su paketi sa prehrambeno higijenskim artiklima i zaštitnim maskama. Nakon razgovora sa župnikom Vidovićem dogovorene su i drugi vidovi pomoći ugroženim župljanima župe Sv. Josipa kao što su dostava kuhanih obroka iz javne kuhinje, pomoć od strane Koordinacije u prehrambeno-higijenskim artiklima, pomoć radno sposobnim župljanima u nabavci sjemensko-sadnog materijala za proljetnu sjetvu. Dogovorena je i još bolja saradnja župe Sv. Josipa i Karitasa sa Centrom za socijalni rad, Crvenim krstom i Gradskom upravom Prijedor.

Izvor: prijedorgrad