Štab za vanredne situacije grada Prijedora saopštio je danas da mjere zabrane javnog okupljanja, zabrane i ograničenja rada, kao i mjere obaveznog korištenja zaštitnih sredstava za fizička i pravna lica na području grada Prijedora, koje je ranije donio ovaj štab, a koje su važile do juče, ostaju na snazi i biće primjenjivane do 27. aprila.
“Obavezuju se svi subjekti, fizička i pravna lica da u potpunosti poštuju obaveze, zabrane i ograničenja koja su data zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije, koji su doneseni 13. aprila”, navedeno je u saopštenju.

Na osnovu zahtjeva Republičke uprave civilne zaštite da na području grada Prijedora bude određena lokacija na kojoj bi, u slučaju potrebe, mogla da bude postavljena pokretna bolnica, Štab je utvrdio da je potencijalna lokacija za to aerodrom Urije, a alternativna lokacija stadion “Trgoprodaje”.

Zaključkom o dopuni zaključka o sprovođenju i organizovanju mjere obaveznog karantina za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona u Republici Srpskoj, jedinice lokalne samouprave obavezane su da za građane sa prebivalištem na svom području u slučaju potrebe obezbijede prevoz i pratnju sa graničnih prelaza u Federaciji BiH do karantina u jedinicama lokalne samouprave.

Republički štab za vanredne situacije odobrio je rad priređivača igara na sreću putem interneta i lutrijskih igara na sreću, osim klasične tombole, te isključio apoteke iz režima ograničenje rada jer je njihov režim rada regulisan drugim zaključkom.

Propisan je i postupak sa licima koja su smještena u karantin o obaveznom testiranju, kao i sa licima koja su pozitivna na virus korona, te se lice za koje je test na virus negativan upućuje u karantin u kućnim uslovima od 14 dana.

Agencije