Porodica direktora KBC u Severnoj Mitrovici Milana Ivanovića zaražena je koronom. Najprije su se inficirala njegova djeca Miljan i Danica, a zatim supruga i brat.

Porodica Ivanović je u karantinu, dok se sin, koji je ljekar, liječi na Klinici za pulmologiju u Beogradu, a kćerka i supruga u Sjevernoj Mitrovici.

– Prije nekoliko dana virus je potvrđen kod moje supruge, koja je takođe ljekar. Zatim se zarazio i moj brat doktor – kaže Milan Ivanović.

Njegov sin Miljan i kćerka Danica oporavljaju se i tokom liječenja, kako kaže, nije bilo većih komplikacija.

– Primaju adekvatnu terapiju i u sigurnim su rukama. Mada, moram priznati da sam se zabrinuo kada su se svi razboljeli – kaže Ivanović.

On je ponovio apel struke da je izolacija najbolja preventiva.

– Na nama je da uradimo ono što je do nas, da ostanemo kod kuće i poštujemo mjere stručnjaka i naše države Srbije – rekao je Ivanović.

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji do sada je virus utvrđen kod 49 osoba. Jedan pacijent iz Sjeverne Mitrovice se već izliječio.

Preminule su dvije osobe, po jedna u Sjevernoj Mitrovici i Leposaviću.

Opštine Sjeverna Mitrovica i Zvečan su zbog povećanja broja oboljelih i loše epidemiološke situacije proglasile karantin, a policijski čas je svakodnevan i traje od podneva do šest sati ujutru.

(Foto: Tanjug)