Štab za vanredne situacije grada Prijedora obavezao je danas gradsko Odjeljenje za privredu i poljoprivredu da Ministarstvu privrede i preduzetništva Republike Srpske blagovremeno dostavi pripremljene spiskove preduzetnika kojima je odlukama štabova za vanredne situacije zabranjeno obavljanje djelatnosti.
“Obavezuje se Odjeljenje za privredu i poljoprivredu da u saradnji sa Odjeljenjem za prostorno uređenje i Odjeljenjem za stambeno-komunalne poslove grada Prijedora sačini spisak pravnih lica i preduzetnika iz područja nadležnosti Ministrstva za prostorno uređenje i ekologiju, kojima je bilo zabranjeno obavljanje djelatnosti u martu i da ih do 21. aprila dostavi resornom ministrastvu”, saopšteno je nakon sjednice Štaba.

Odjeljenje za privredu i poljoprivredu pripremilo je pregled preduzetnika na području grada Prijedora kojima je bilo zabranjeno obavljanje djelatnosti u martu.

“Obavezuju se svi subjekti, pravna i fizička lica na području grada Prijedora da se u potpunosti pridržavaju zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije koji se odnose na zabranu kretanje u dane Vaskrsa, kao i o odgađanju ekskurzija i škola u prirodi za osnovne i srednje škole”, naveli su iz Štaba.

Štab za vanredne situacije Prijedor naredio je periodičnu-sedmičnu dezinfekciju javnih površina, javnih objekata i sredstva javnog prevoza za predstojeći vikend, uključujući i vjerske objekte.

Agencije

Foto: prijedorgrad