profoto M Mitrovic Zeljko

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković saopštio je da među radnicima bolnice „Doktor Mladen Stojanović“ iz ovog grada nema osoba zaraženih virusom korona, da među njima nema osoba koji imaju simptome zaraze i da nijedan radnik ove zdravstvene ustanove nije hospitalizovan.

-Nakon današnje sjednice Štaba za vanredne situacije grada Prijedora, medijima sam rekao da su u izolatoriju prijedorske bolnice hospitalizovana dva pacijenta, od kojih je jedan pozitivan, a da je drugi pacijent pod sumnjom, da se za njega čekaju rezultati testa i da je u pitanju zdravstveni radnik prijedorske bolnice. Nije u pitanju zdravstveni radnik prijedorske bolnice nego je u pitanju pacijent kojeg je zdravstveni radnik prijedorske bolnice uputio u izolaciju sumnjajući na moguću zarazu – saopštio je Đaković.

Foto:Bojana Majstorović/RAS Srbija

On je u saopštenju za javnost uputio izvinjenje javnosti zbog pogrešno primljene i prenesene informacije, jer kako kaže, to mu ni u jednom trenutku nije bila namjera.

-Posebno se izvinjavam svim zdravstvenim radnicima u Prijedoru, svim zaposlenima u bolnici i njihovim porodicama za neugodnosti, strah i uznemirenost koji su izazvani ovom nepreciznom objavom – istakao je prvi čovjek Prijedora.

Srpskainfo