Muškarac koji je danas pobjegao iz sarajevskog izolatorijuma na Podhrastovima, a zatim lociran i smješten u vozilo Hitne pomoći, ponovo je pokušao pobjeći zdravstvenim radnicima, saznaje portl Kliks.

Naime, nakon što se Hitna pomoć zaustavila na semaforu, nedaleko od mjesta gdje je prvobitno lociran, muškarac je uspio otvoriti vrata te počeo bježati. Na svu sreću, brzom reakcijom policije i ekipe Hitne pomoći, on je stavljen pod nadzor.

Kako Kliks nezvanično saznaje zaraženi je strani državljanin i radnik Delegacije Evropske unije u BiH.

Policijski službenici su bez zaštitnih odijela morali savladati zaraženog i vratiti ga u vozilo što sada predstavlja veliku opasnost da su se mogli zaraziti direktnim kontaktom.

Nakon što je ponovo smješten u vozilo, vladala je pomalo nejasna situacija s obzirom da se pojavila informacija da Klinika za plućne bolesti na Podhrastovima neće primiti u izolatorijum zaraženog jer je bježanjem pokazao da ne želi ljekarsku pomoć. Nakon određenog vremena Hitna pomoć je ipak krenula prema izolatorijumu, nakon čega će menadžment odlučiti šta dalje sa pacijentom koji očito odbija tretman.

Podsjetimo, danas u 15:47 sati policiji u Sarajevu je prijavljeno da se iz izolatorijuma samoinicijativno udaljila jedna osoba zaražena virusom korona. Krenula je opsežna potraga i on je lociran na području Starog Grada.

RTRS